Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Fru Anna och generalen

Författarbilder

156552 156553

Fru Anna och generalen

Köp

Historien minns sällan de små personerna som råkade trycka på en knapp eller säga några ord vilka satte igång en kedja av händelser som ingen kunde föreställa sig. Klemens Gniech är en sådan. Han råkade avskeda den bångstyriga kranföraren Anna Walentynowics från Leninvarvet i Gdansk i augusti 1980. Det ledde till att Solidaritet bildades, kommunismen kollapsade, Berlinmuren föll, Tyskland återförenades, Tjeckoslovakien delades, Sovjetunionen upplöstes och Nato och EU utvidgades. 
    Peter Kadhammar har skrivit en intressant, spännande och rolig berättelse där förutom Anna Walentynowics och Klemens Gniech även den dystre generalen Wojciech Jaruzelski och oppositionsledaren Lech Walesa spelar viktiga roller. Det är ett varmt och personligt reportage som bygger på omfattande intervjuer med flera av huvudpersonerna och andra nyckelaktörer från kommunismens fall.

Recensionsdatum 2014-10-24
Mer om...
 • Författare

  Peter Kadhammar
 • Recensionsdatum:

  2014-10-24
 • ISBN:

  9789100146955
 • Genre:

  Historia och arkeologi
 • Utgivningsår:

  2014
Författaren
Peter Kadhammar

Foto: Caroline Andersson

Peter Kadhammar

Peter Kadhammar, född 1956, är reporter på Aftonbladet och författare till ett flertal lysande böcker om vår tids konfliktområden. Han har bland annat fått Stora journalistpriset (2000) och Publicistklubbens Guldpennan (2007).

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...