Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

benke@swipnet.se

Krönikor
En oförvillad blick på samtiden - inte bara för stockholmare! 
Köp

"Språket är där våra drömmar är. Och samtidigt söker det sig den genaste vägen, som smältvattnet nerför berget. Och det är personligt som ett fingeravtryck; man möblerar det som sin egen lägenhet, med små egenheter som man odlar."

Bengt Ohlsson har sedan 1988 skrivit krönikor i DN:s På stan, och han har blivit en mästare i genren. Han iakttar snett från sidan och går mot den rådande opinionen, inte med den. Många läser honom och gillar vad han skriver.

benke@swipnet.se innehåller ett rikt urval av hans krönikor från 1996 och fram till 2005. Ämnena är många: musik, böcker, film, familjen. Den bild av det svenska samhället som växer fram i hans krönikor är tämligen bister. Men där finns också stunder av oväntad lycka - t ex i ångorna från middagsdisken när hela lägenheten andas ro.

Recensionsdatum 2017-04-18
Mer om...
 • Författare

  Bengt Ohlsson
 • Recensionsdatum:

  2017-04-18
 • ISBN:

  9789100163884
 • Genre:

  Essäer
 • Utgivningsår:

  2017
 • Omslagsformgivare:

  Lotta Kühlhorn
Författaren
Bengt Ohlsson

Foto: Sara Mac Key

Bengt Ohlsson

Bengt Ohlsson debuterade som romanförfattare 1984 med Dö som en man, sa jag och har sedan dess skrivit ytterligare sex romaner. Han skriver också dramatik. Hösten 2004 belönades hans roman Gregorius med Augustpriset.   

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...