Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Begynnelse

Författarbilder

258102 262615 262616

Om Den förlorade symbolen (2009):

”Dan Brown kan stundtals konstruera så spännande scener att boksidorna nästan vänder sig själva i ett allt högre tempo.”
Dagens Nyheter

Begynnelse

Robert Langdon är tillbaka

Varifrån kommer vi?
Vart är vi på väg?

Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.

När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism.

Efter sensationella bästsäljare som Da Vinci-koden, Änglar och Demoner och Inferno är Dan Brown nu tillbaka med en av sina hittills mest hisnande, banbrytande och underhållande romaner.

 

Recensionsdatum 2017-10-30
Mer om...
 • Originaltitel:

  Origin
 • Författare

  Dan Brown
 • Recensionsdatum:

  2017-10-30
 • ISBN:

  9789100173043
 • Genre:

  Deckare
 • Översättare:

  Peter Samuelsson, Lena Karlin
 • Utgivningsår:

  2017
 • Serie:

  Robert Langdon
 • Omslagsformgivare:

  John Eyre
Författaren
Dan Brown

Foto: Dan Courter

Dan Brown

Dan Brown debuterade 1996 med spänningsromanen Gåtornas palats . Därefter utkom Änglar och demoner , där Brown introducerade Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, och I cirkelns mitt . Hans fjärde bok, Da Vinci-koden , utkom 2003 och innebar ett gigantiskt genombrott. Sedan dess har även Den förlorade symbolen och Inferno utkommit, båda med Robert Langdon i huvudrollen.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...