Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Sjöjungfruns namn

Sjöjungfruns namn

En härlig roman att vistas i 

"Det fanns ett namn på hans kroniska sjukdom: Obesvarad kärlek."

Det är 50-tal och roslagspojken Harry är fosterbarn i en stor, generös stockholmsfamilj som tar väl hand om honom. Ändå vet han att han aldrig kommer att bli en av dem. Olma ska gifta sig med äldsta sonen i familjen, men även hon är en främling i den brunmålade äppelviksvillan. För tonåringen Harry blir hon en uppenbarelse ända från den magiska sommardag då han ser henne simma över till Stora Essingen. De tillbringar senare en lång förtrolig dag tillsammans på Djurgården, då hon anförtror honom sitt livs hemlighet. Blotta tanken att han skulle kunna få henne är omöjlig, men hon förblir livet igenom hans stora kärlek.

Sjöjungfruns namn är en bred skildring av en borgerlig familjs upplösning. Men framför allt är det en intensiv kärleksroman som varsamt rör sig kring en central insikt: Kärlek är att älska, inte att bli älskad.

 

Recensionsdatum 2017-05-16
Mer om...
 • Författare

  Staffan Seeberg
 • Recensionsdatum:

  2017-05-16
 • ISBN:

  9789100165895
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2017
 • Omslagsformgivare:

  Johan Petterson
Författaren
Staffan Seeberg

Staffan Seeberg

Staffan Seeberg, född i Stockholm, bor numera på Hallandsåsen, där han har deltagit i miljökampen kring tunnelbygget. Han debuterade 1966 och fick sitt genombrott 1970 med Vägen genom Vasaparken . Han har skrivit flera stora romaner, bl a Grönlandsskogen , Stellas frihet , Aprilfloden och Lauras ansikte . Samtliga har varit huvudböcker i Månadens Bok.      

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...