Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
I Gorans ögon

I Gorans ögon

Oavbrutet underhållande noveller - genomstrålade av ljus, nedsänkta i mörker
Köp

Stefan Lindbergs tredje bok är en novellsamling med tolv berättelser. Ömsom fantastiska, ömsom strängt realistiska, men alltid med en ton och ett slags ursinne som gör att man  läser dem med ett undertryckt skratt.

Titelberättelsen I Gorans ögon handlar om en författare som verkar ha en del gemensamt med Stefan Lindberg själv. Han presenteras som en författare ur mellanskiktet, en som får små upplagor men goda recensioner, en som alltså har ont om pengar. Denne författare blir uppringd av Lars Lagerbäck och erbjuden en plats i fotbollslandslaget. Det leder till proffskontrakt hos FC Barcelona, miljoninkomster och jubel på fullsatta fotbollsarenor. Men i takt med författarens framgångar på fotbollsplanen ökar hans svårigheter att hitta orden och få ihop ens den enklaste text. Samtidigt börjar hans lagkamrat Goran att skriva …

 

Stefan Lindbergs berättelser utspelar sig ofta på en annan sida av verkligheten. Där kan det vara litterära evenemang som fyller de största arenorna. En marknadsföringsidé kan råka programmeras så att den blir en varelse med liv. Barnen i ett västsvenskt samhälle kan upptäcka att deras föräldrar går till hemliga sammankomster i en håla i skogen på kvällarna.

 

Flera av novellerna berättas som rekonstruktioner i efterhand, vilket lägger skikt av tolkningsmöjligheter, ironi och osäkerhet över händelseförloppen.

Det enda som är säkert är att varje god berättelse innehåller sin motberättelse. Och att det liv vi lever inte är det enda möjliga.

 

 

 

 

Recensionsdatum 2012-11-05
Mer om...
 • Författare

  Stefan Lindberg
 • Recensionsdatum:

  2012-11-05
 • ISBN:

  9789100129729
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2012
 • Omslagsformgivare:

  Carl Anders Skoglund
Författaren
Stefan Lindberg

Foto: Fredrik Hjerling

Stefan Lindberg

Stefan Lindberg är född 1971 i Alingsås. Han har bland annat givit ut novellsamlingen Tusen nålar (1999) och romanen Min terapi (2002). Han är också verksam som dramatiker och har skrivit ett tiotal pjäser, däribland den uppmärksammade Palme dör innan paus .

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...