Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
I denna stilla natt

Författarbilder

265923 265922 265919 265920 265921 265924

I denna stilla natt

Köp

Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet. 
     När kriminalkommissarie Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen börjar utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett för stort ansvar för hemmet, en alkoholiserad mamma, en frånvarande pappa och en påtaglig avsaknad av vänner. Men någon har Fanny träffat i hemlighet.
     Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet vars intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas. En av journalisterna är TV-reportern Johan Berg, tillbaka på ön för att bevaka händelserna. Där återser han Emma Winarve som han försökt glömma.
     Gotlänningarna pyntar till jul, men i ljusens skuggor vandrar en mördare.

Mari Jungstedt debuterade 2003 med kriminalromanen Den du inte ser, som blev en stor framgång bland kritiker och läsare. Den har också sålts till flera länder, bland annat till Tyskland där den presenterades som årets kriminalroman.

Recensionsdatum 2014-10-15
Mer om...
 • Författare

  Mari Jungstedt
 • Recensionsdatum:

  2014-10-15
 • ISBN:

  9789100145743
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2014
 • Förläggare:

  Jonas Axelsson
 • Serie:

  Anders Knutas
 • Omslagsformgivare:

  Sofia Scheutz
Författaren
Mari Jungstedt

Foto: Thron Ullberg

Mari Jungstedt

Mari Jungstedt har arbetat som journalist inom radio och tv i tio år, bland annat på Ekot och Rapport, och nu som nyhetsankare på SVT:s regionala nyhetsprogram ABC. Hon bor i Nacka med sin man och sina två barn. I denna stilla natt är hennes andra kriminalroman. Hennes första bok har lanserats stort i Tyskland, och i februari 05 utkommer I denna stilla natt på tyska. Jungstedts böcker kommer också att ges ut i Holland och Norge, även danska och finska förläggare är intresserade. I Tyskland planeras en tv-serie baserad på hennes böcker, det är Network Movies som köpt rättigheterna.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...