Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Anteckningsboken

Anteckningsboken

Artiklar i urval 1985-2003
Fylligt artikelurval från reseskildrare och kulturjournalist 
Köp

Med anteckningsbok och karta i fickan har Kristian Petri korsat kontinenter, både i bokstavlig och bildlig bemärkelse. Som reseskildrare och kulturjournalist hör han till våra mest framstående, och hans artiklar och essäer är en minst lika viktig del i författarskapet som de publicerade böckerna. Resor och läsning, filmskapande och samlande, fiktion och konkret iakttagelse har korsats och smält samman till ett verksamhetsfält som är helt hans eget. Här presenteras ett fylligt urval av hans artiklar.

Anteckningsboken innehåller texter om film, litteratur, konst. De har tidigare varit publicerade i tidningar som Dagens Nyheter, Expressen, BLM, Månadsjournalen m.fl.

Recensionsdatum 2017-04-18
Mer om...
 • Författare

  Kristian Petri
 • Recensionsdatum:

  2017-04-18
 • ISBN:

  9789100165802
 • Genre:

  Essäer
 • Utgivningsår:

  2017
Författaren
Kristian Petri

Kristian Petri

Kristian Petri är född 1956. Han debuterade 1988 med romanen Första rummet . Han har publicerat flera reseskildringar i bokform och gjort uppmärksammade dokumentärfilmer, samt långfilmen Sommaren . De två novellsamlingarna Den stulna novellen (1996) och Nattboken (1999) fick mycket fina recensioner och kom nyligen i en gemensam volym på Månpocket.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...