Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Viskleken

Författarbilder

219939 219940 219938 219941 219942
”Svenska kriminalförfattare är å andra sidan lika oförtjänt överrepresenterade på världens bästsäljarlistor. Bara två av dem är direktkvalificerade för slutspel i Champions League – Leif GW Persson och Arne Dahl...”

Expressen”…detta är en roman som man läser ut i ett nafs. Dahl skriver ruggigt effektivt.”

Göteborgs-Posten


”… ovanligt stilsäker, effektiv och välkomponerad underhållning”

Helsingborgs Dagblad

”… en skickligt genomförd kriminalroman som lyfts av sin intensitet, sin språkliga innovation och sin flödande generositet.”

Norrköpings tidningar

”… en riktig sidvändare”

Västerbottens Folkblad

”Arne Dahl visar återigen vilken suverän berättare han är.”

Upsala Nya Tidning

"När Dahl skrev om A-gruppen var det kvalitet – och det är likadant nu. "Viskleken" är en av sommarens stora sidvändare."

Norra Västerbotten

Viskleken

Äntligen är Arne Dahl tillbaka med en ny, storslagen kriminalroman.

Öppnare gränser har förändrat Europas brottslighet. Därför startas Opcop, en ny och än så länge hemlig operativ enhet inom Europol. Flera svenskar, med den rutinerade kriminalaren Paul Hjelm i spetsen, ingår i den nya gruppen. Med säte i Haag och med kontakter i Europas alla hörn ska man bekämpa internationell brottslighet. Men trots att all information rörande Opcop är konfidentiell, verkar någon ha läckt: ett lik, arrangerat i en bisarr ställning, påträffas utanför London, och i kroppen finns ett meddelande riktat till gruppen.

En möbelföretagare i Nacka gör affärer med den italienska maffian, en amerikansk tradingbank flyttar gigantiska pengasummor, anställda i en kinesisk möbelfabrik är sjuka, och under ett toppmöte i London sluddrar en döende man en märklig fras i Arto Söderstedts öra. På något sätt hänger allting ihop.

Viskleken är en helt fristående fortsättning på Arne Dahls uppmärksammade deckarsvit om A-gruppen, specialenheten för ”våldsbrott av internationell art”. I den sista delen lades A-gruppen ned. Men Paul Hjelm, Kerstin Holm, Sara Svenhagen och flera andra av dess tidigare medlemmar är inte alls beredda att lägga ner. Nu tar de sig an Opcop, och ger sig ut i en värld där internet, sociala media och rörlighet över landsgränser gjort den råa brottsligheten internationell. Människans girighet, korruption och längtan efter makt är densamma. Den har bara hittat en ny, och större, arena.

Viskleken är första delen i en planerad kvartett.


Annelie Eldh
Recensionsdatum 2011-06-10
Mer om...
 • Författare

  Arne Dahl
 • Recensionsdatum:

  2011-06-10
 • ISBN:

  9789100122546
 • Genre:

  Deckare, thrillers och spänning
 • Utgivningsår:

  2011
 • Mediakontakt:

  Annelie Eldh
 • Bredd:

  162 mm
 • Höjd:

  235 mm
 • Djup:

  40 mm
 • Antal sidor:

  498
 • Vikt:

  0.835
 • Serie:

  Op-cop 01
 • Formgivare:

  Miroslav Sokcic
Författaren
Arne Dahl

Foto: Sara Arnald

Arne Dahl

Arne Dahls tio böcker tjocka serie om A-gruppen (1998‑2007) tillhör standardverken i den svenska kriminallitteraturen. Serien är översatt till 20 språk och håller på att filmas. Bakom pseudonymen Arne Dahl döljer sig författaren Jan Arnald, född 1963 och bosatt i Stockholm och Berlin. Som Arne Dahl utgav han senast romanen Elva (2008), och som Jan Arnald romanen Intimus (2010).

Läs mer om författaren

Fler böcker från författaren

Författarens alla böcker
Mer om...